Bolnav de cancer tratat cu un cinism uluitor de patronul Sheriff Guard Vaslui

2

Când mi-o da Guvernul banii, ți-i dau și eu ție”, este răspunsul pe care l-a dat Costache Dumitriu, patronul Sheriff Guard Protection SA Vaslui, unui bolnav de cancer atunci când acesta și-a cerut drepturile: 10 mii de lei, concedii medicale. Pe lângă boală, de 10 luni Dumitru Drăgan se chinuie să-și recupereze banii și crede că din cauza firmei s-a și îmbolnăvit, păzind un fost complex de porci: „Nu aveam niciun fel de protecție! Ne-a pus să păzim acolo pe vânt, pe frig, pe ploaie”

Dumitru Drăgan, un bărbat bolnav de cancer din Slobozia, se străduiește de 10 luni de zile să determine firma la care a lucrat, Sheriff Guard Protection Vaslui, o societate care oferă servicii de pază și protecție în mai multe orașe din țară, să-i plătească drepturile bănești care i se cuvin. Chiar patronul acestei societăți (cunoscute mai ales prin prisma Agenției de Șomaj, pentru că scoate mereu locuri de muncă vacante), Costache Dumitriu, i-a recunoscut că firma îi datorează 10 de lei, de pe urma concediilor medicale pe care a fost obligat de starea sănătății să le solicite. Însă patronul vasluian a putut să dea următorul răspuns unui om bolnav de cancer care cerea banii care i se cuveneau pentru familia sa și pentru tratament: „Când mi-o da Guvernul banii, ți-i dau și eu ție”. Este ceea ce mărturisește bietul om portalului independentonline.ro (link) din județul Ialomița: „Am vorbit cu șeful cel mare la telefon, care mi-a zis că atunci când i-o da lui Guvernul banii mi-i dă și el mie …Am nevoie de acești bani, pentru că sunt unic întreținător de familie!”.

Mai mult, omul crede că din cauza aceleiași firme (cunoscută de mulți vasluieni care au avut nenorocul să lucreze acolo pentru modul în care sunt tratați angajații) s-a și îmbolnăvit de cancer. Slujba sa presupunea să păzească ruinele unui fost complex de porci de la marginea Cartierului Bora din Slobozia. „Nu aveam niciun fel de protecție! Ne-a pus să păzim acolo pe vânt, pe frig, pe ploaie”, a spus Dumitru Drăgan.

Mii de vasluieni disperați, fără un loc de muncă, au fost angajați, de-a lungul anilor, la această societate a cărei conducere nu dovedea niciun fel de empatie față de problemele oamenilor. „Nu îți convine? Poți să pleci, la poartă stau sute ca tine, care vor să lucreze aici”, este replica pentru care a devenit cunoscut Costache Dumitriu printre acești vasluieni.

Dumitru Drăgan, care, pe lângă boala sa atât de gravă, se chinuie de 10 luni să-și primească drepturile, continuă să fie uluit și siderat însă de cât de departe poate merge cinismul vasluianului ”nostru”: „Nu mai știu unde să mă duc, iar oamenii aceștia se comportă ca și când nu le pasă de problemele medicale pe care le am. Am acte prin care pot să dovedesc faptul că sunt bolnav. E strigător la cer!”.

2 COMENTARII

  1. Ar trebui sa il ftem in gat pe rapanul ala de patron ,doar asa vor fi respectati muncitorii in orasul asta ca toti patronii sunt smecheri si nu au mila de amarayii de angajati , stiu multi patroni care i calca legea neacordand drepturile ca e ci cediu sau salariu asa cum trebuie , ar ti e-o si pe masa la munca zi noapte , sa le creasca lor pl. mortii mamii lor de patroni , dar i-as pune eu pe marii patroni care isi bat joc de angajati cu salariul de kakat de 1200 de lei sa traiasca in mortii mamii lor ca noi , sa invete ce inseamna saracia si umilinta .

  2. Nu v-a placut comentariul nu , pai toate nenorocirile voi le bagati sub pres , sunteti un ziar de kakat , si complici cu cei mai mari hoti , niste nimicuri de 2 lei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here