Județul Vaslui, blocat de viscol

0

Ninsoarea viscolită din județul Vaslui a adus o vizibilitate de sub 100 de metri pentru șoferi, dar mai ales blocaje pe toate arterele importante. Situația a determinat autoritățile să facă apel la vasluieni pentru a evita deplasările lungi.

Viscolul de ieri le-a creat mari probleme vasluienilor încă de dimineață. S-a circulat în condiții grele pe toate drumurile națioanale, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița fiind instituită măsura reținerii tirurilor, cisternelor și a camioanelor pănă la expirarea codului de viscol. Pe DN 24 Vaslui – Iași s-au impus restricții de 3,5 tone. Primul blocaj rutier important a intervenit de dimineață pe DN, între localitățile Oțetoaia și Lunca Veche, șoferii care se deplasau către Berezeni fiind informați și întorși din drum. Începând cu ora 9.30 s-au instituit restricții pentru toate categoriile de vehicule pe E 581, între Huși și Albița. La aceeași oră erau raportate drumuri blocate în comunele Rafaila, Tanacu, Bogdana, Ciocani, Ghermănești și Pădureni.

În comuna Lipovăț, locuitorii din satul cu același nume și localitatea Corbu au rămas fără gaz, fiind necesară intervenția la 8 posturi de transformare, pentru a fi realimentați 829 de consumatori.

“Avem rugămintea la cetățeni să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar, pentru a nu îngreuna activitatea drumarilor”, a transmis Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here