Consiliul Județean Vaslui va aproba înființarea unei linii de gardă la domiciliu pentru Compartimentul computer tomograf (CT) din cadrul laboratorului de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

O premieră pentru județul Vaslui! Proiectul de hotărâre privind înființarea unei linii de gardă la domiciliu pentru Compartimentul computer tomogaf ( CT) din cadrul laboratorului de radiologie și imagistică medicală a fost ințiat la solicitarea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

Înființarea liniei de gardă la domiciliu este motivată de faptul că pe fondul unei adresabilități mari, este necesară înflințarea unei gărzi la domiciliu, pentru compartimentul CT care ar mai degreva activitatea din linia de garda de radiologie și imagistică medicală.

În garda la domiciliu, vor fi cooptați și medici din afara unității confirmați în specialitatea radiologie și imagistică și care au competente în CT.

Pentru activitatea de radiologie și imagistică medicală, pe lângă activitatea curentă, este organizată linie de gardă care se asigură cu cei 2 medici încadrați cu norma întreagă și de către alți 2 medici care au încheiate contracte cu timp parțial strict pentru activitatea din linia de gardă.

Pe lângă activitatea de radiologie și imagistică, care se efectuează atât pentru pacienții intemați cât și pentru pacienții din ambulatoriul integrat, se mai efectuează și se interpretează un număr mare de tomografii computerizate atât pentru locuitorii orașului Vaslui, cât și pentru cei din împrejurimi, din municipiul Huși și orașul Negrești.

SJU Vaslui a publicat periodic posturile vacante pentru medici confirmați în specialitatea radiologie și imagistică medicală și competențe în CT, dar posturile nu s-au ocupat.

Sumele necesare pentru cheltuielile de personal determinate de înființarea liniei de gardă la domiciliu se vor avea în vedere la fundamentarea bugetul de venituri și cheltuieli al SJU Vaslui, pentru anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here