Locuințe protejate în toate comunele vasluiene

0

„Planul nostru este să facem locuințe protejate pentru 8-12 beneficiari în toate comunele”, a spus Ionel Ștefănică Armeanu, directorul Direcției de Asistență Socială Vaslui, în ultima ședință a Consiliului Județean în care s-a pus în discuție mutarea azilului pentru bătrâni de la Huși.

“Există o strategie la nivelul județului Vaslui, prin care centrele cu peste 50 de beneficiari trebuie restructurate sau închise. Astfel că vom trece la centre mai mici, cu 8, 10 sau 12 beneficiari, în tot județul Vaslui. Planul nostru este să facem locuințe protejate pentru 8-12 beneficiari, mai ales că sunt sume de bani aprobate de la bugetul național pentru restructurarea acestor centre foarte mari”, le-a spus Ionel Ștefănică Armeanu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, consilierilor județeni în ultima ședință în care s-a pus în discuție mutarea bătrânilor de la azilul din Huși. O parte dintre acești urmează să fie găzduiți de o clădire recondiționată a Spitalului Municipal din aceeași localitate, o altă parte urmând să fie găzduiți la Bârlad.

Armeanu a detaliat problemele cu care se confruntă instituția în punerea în aplicare a planului de construire de locuințe sociale în fiecare comună a județului: “Vorbind de primării și de noile locații ale acestor centre, trebuie să spun că avem foarte multe discuții. Orice primărie care vrea să se înscrie în programul nostru trebuie să dețină suficient spațiu pentru a construi locuințele protejate, dar și clădire unde să facem un centru de zi. Unele discuții au fost deja finalizate și începem pașii legat de proiectarea viitoarelor locuințe, în altele vom continua negocierile. Avem primării care ne spun că au atât terenurile, cât și clădirile, altele care ne spun că nu dispun de suprafețe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here