Cazul elevilor vasluieni din satele Ciuperca și Popești, comuna Dragomirești, care merg pe jos 6 kilometri până la școală, pe un drum impracticabil, pentru a ajunge la școală a ajuns în atenția Avocatului Poporului, care s-a autosesizat.

Cazul prezentat de presă al unor elevi vasluieni care merg 6 kilometri pe jos pentru a ajunge la școală a făcut instituția Avocatului Poporului să se sesizeze din oficiu. Acesta a fost prezentat la jumătatea lunii ianuarie, fiind vorba despre elevi din satele Ciuperca și Popești, comuna Dragomirești, județul Vaslui, care parcurg pe jos 6 kilometri până la școală, pe un drum impracticabil pentru autoturisme. Așa cum a comunicat instituția amintită, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolelor 16 și 52 din Constituția României privind egalitatea în drepturi și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică. Potrivit Avocatulului Poporului, în respectiva știre realizată de un post de televiziune regional și difuzată intens în mediul online, se relatează faptul că locuitorii celor două sate din comuna Dragomirești sunt privați de posibilitatea de a-și trimite la școală copiii iarna ori de a beneficia de serviciile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ori ale Ambulanței, din cauza drumului de 6 kilometri care este plin de gropi și în care nu s-a investit deloc.

„Edilii spun că nu doar microbuzul școlar nu mai ajunge în cele două sate. Nici pompierii sau salvarea nu mai au acces pe drumurile neasfaltate. Autoritățile locale susțin că au cerut de mai multe ori sprijin Companiei Naționale pentru Investiții”, precizează Matei Vârtosu, purtătorul de cuvânt al instituției Avocatul Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here