Justiție fără cap, dar cu coadă

0

A scăpat de două ori de închisoare, odată fiind condamnat cu suspendare și plata unei amenzi penale pentru că și-a lovit vecinul cu o secure în cap, a doua oară pentru că nu a plătit amenda. Vasluianul Constantin Bejan va ajunge să facă închisoare pentru că, în cei trei ani de la aflarea sentinței nu s-a achitat în integralitate de obligațiile civile dictate de judecători.

În 2015, Constantin Bejan, din Stănilești, era cât pe ce să-și omoare vecinul, cu 20 de ani mai bătrân. Motivul a fost capra vecinului, la propriu, Bejan fiind acuzat că a furat-o. Urmare a acuzației, vecinul s-a ales cu o secure în cap. Acuzat de tentativă de omor, agresorul și-a recunoscut faptele, beneficiind de o reducere a pedepsei, alegându-se în final cu o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare, plata unei amenzi penale în sumă de 1.500 de lei, și obligația de a presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

Bucuros că nu a ajuns după gratii, nu a mai contestat sentința, care astfel, în octombrie 2015, a devenit definitivă. Un an mai târziu, ajungea iar în fața judecătorilor Tribunalului Vaslui, riscând ca, din cauza neplății amenzii penale, să fie obligat să-și execute condamnarea în regim de detenție. Individul a dat dovadă de inconștiență, în timpul procesului lipsind în două rânduri de la termenele de judecată și, tot în două rânduri, cerând amânare pentru a plăti totuși amenda buclucașă. Până la urmă, Constantin Bejan a avut noroc, achitându-se de obligație chiar când răbdarea judecătorilor ajunsese la limită, așa că a fost lăsat în libertate. Totuși, individul nu s-a învățat minte, și nu s-a achitat în totalitate de obligațiile impuse prin sentința judecătorească din 2015, astfel că, din nou, lucrătorii Serviciului de Probațiune au sesizat acest lucru Tribunalului Vaslui, cu propunerea de revocare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani de închisoare. Propunerea a fost admisă de judecători, astfel că, în loc să stea acasă, Constantin Bejan își va ispăși condamnarea de care inițial scăpase, în regim de detenție. Mai are o șansă: să câștige eventuala contestație pe care ar putea să o depună la instanța superioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here