Gazul metan va ajunge și la Murgeni

0

“Ne luptăm să aducem gazul metan și în orașul Murgeni. Anul 2019 va fi an de referință pentru istoria modernă a Murgeniului, dacă planul nostru va avea succes“, a spus primarul orașului, Ioan Buta, după demararea unui proiect de racordare a orașului la rețeaua națională de gaze naturale.

“Am înființat o Asociație compusă din cinci unități administrativ-teritoriale, din care fac parte comunele Șuletea, Epureni, Fălciu, Berezeni și orașul Murgeni, prin care intenționăm să aducem în casele oamenilor gazul metan. Dacă acest proiect se va concretiza, și noi zicem că sigur va prinde contur, demonstrăm că noi, cei din fruntea obștilor, suntem utili comunităților. Proiectul nostru prevede să ne “înțepăm” în magistrala de transport a gazelor la Gara Banca și, de aici, pe traseul Șuletea – Murgeni – Fălciu, să ajungă în Berezeni. La un prim calcul estimativ, vor fi mai bine de 8.000 de abonați. Realizarea proiectului înseamnă un factor determinant în dezvoltarea și creșterea economică din cele cinci comunități vasluiene. Demersurile noastre în întocmirea unui studiu de fezabilitate sunt înaintate și sperăm ca, prin PNDL Gaz, un program național care va fi lansat, se pare, anul acesta, să concretizăm investiția. Pentru mine ca primar ar fi o mare realizare și o împlinire a eforturilor noastre de a schimba în bine soarta comunităților pe care le reprezentăm. Până acum, nu o spun ca o laudă, am asfaltat în Murgeni 25 de kilometri de drumuri secundare din cele 7 localități pe care le administrăm. Valoarea investițiilor depășește 25 de milioane de lei, o sumă colosală, și ele vor continua”, spune primarul orașului Murgeni, Ioan Buta, odată cu demararea proiectului de racordare a orașului la rețeaua națională de gaze naturale.

Edilul a făcut o radiografie sumară a orașului care a ajuns să fie cunoscut ca polul sărăciei din județul Vaslui: “Aici, la Murgeni, degeaba ne zbatem să facem locuri de muncă cât mai multe, dacă nu avem resurse umane. Natalitatea a scăzut dramatic și ne gândim cu groază la ce ne va aduce viitorul. Poate acest lucru se datorează și faptului că viața economică în zonă este aproape… zero, așa că se explică de ce nu prea mai vezi oameni veseli pe străzile Murgeniului, de ce nu se simte “dramul” acela de bucurie de a trăi aici, în zonă. Sunt câteva repere tipice locurilor unde nimic nu se întâmplă din punct de vedere economic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here