Prefectul vrea camere de supraveghere în toate comunele

0

Eduard Popica, prefectul județului Vaslui, a cerut primarilor să facă eforturi pentru a monta camere de supraveghere măcar în punctele nevralgice, cum ar fi intersecțiile sau centrele de comună.

“Știu că primarii spun mereu că nu pot rezolva problema pazei, din cauza lipsei banilor. Totuși, trebuie să vedem ce putem face pentru amplasarea de sisteme de supraveghere. Trebuie puse camere video măcar în punctele strategice, în anumite intersecții intens circulate, în centrele de comună și în centrul satelor componente. Vin cu rugămintea către conducerea Consiliului Județean să ne sprijine în acest demers. Trebuie să ajutăm primarii. Instalarea acestor camere de supraveghere va duce la o scădere a ratei infracționalității, iar cetățenii vor fi mai protejați”, le-a spus prefectul județului Valsui, Eduard Popica, primarilor din județul Vaslui.

În prezent, din totalul celor 81 de comune ale județului Vaslui, doar 26 dintre primării (32,09%) și-au creat servicii de pază comunală, prin personal propriu angajat și calificat sau cu societăți specializate de pază.

“Negativ și îngrijorător este faptul că, în ciuda demersurilor efectuate de către organele de poliție, respectiv informări întocmite către primării și participări la ședințe de consiliu local, în anul 2018, 55 de comune (67,90%) nu au întreprins demersurile necesare organizării și funcționării pazei comunale, fiind invocate fie lipsa fondurilor necesare, fie lipsa de personal. Se observă astfel că situația cea mai gravă este la Secția 6 P.R. Negrești, unde niciuna dintre comune nu a luat nicio măsură în acest sens”, a spus și Petru Maximiuc, comisarul șef adjunct al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here