Un milion jumătate, contribuțiile Consiliului Județean la organizații regionale și europene

0

Un milion și jumătate va reprezenta în acest an contribuia Consiliului Județean Vaslui ca membru în organizații regionale sau europene pe acest an. Adunarea Regiunilor Europei sau Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est sunt cele mai importante.

În ultima ședință, consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre privind cotizațiile aferente anului 2019 și contribuțiile financiare la bugetele unor organisme din care județul Vaslui face parte. Din bugetul județului va fi virată cotizația de 22.800 euro la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest (ADIE) și de 1,126 milioane lei la bugetul Fondului pentru Dezvoltare Regională sau 250.000 lei la bugetul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Iași și 4.168 euro la Adunarea Regiunilor Europene (ARE).

Primele trei organisme sunt importante în ceea ce privește accesarea fondurilor europene nerambursabile. Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, la bugetul căreia județul Vaslui contribuie ce 1,126 milioane lei în acest an, este Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional, făcând evaluarea și selecția proieictelor finanțate prin POR. Prin ADRNE s-a obținut finanțarea de peste 222 milioane lei pentru reabilitarea Drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here