Violent și… dezorganizat

0

Ion Vătavu, din Gherghești, a uitat să facă apel la condamnarea primită de la Tribunalul Vaslui pentru că și-a înjunghiat pe fratele său. A depus cererea după expirarea termenului limită, drept pentru care va ispăși condamnarea de 4 ani.

La sfârțitul lui august 2018, un bărbat de 58 de ani din comuna vasluiană Gherghești era arestat preventiv sub acuzația de tentativă de omor asupra propriului frate, Constantin, cu 20 de ani mai tânăr. Frații băuseră după tăiaseră porcul. Totul a pornit de la o glumă proastă a fratele mai mic, care a aruncat o găleată de apă pe Ion, care tranșa animalul. Ion s-a îndreptat spre el și i-a înfipt în spate baioneta cu care înjunghiase porcul iar după ce s-a întors cu fața l-a înjunghiat din nou în zona abdomenului. Cu răni la coloană, ficat și colon, Constantin a fost transportat de urgență la Spitalul Municipal «Elena Beldiman» din Bârlad, unde a fost operat, medicii reușind cu greu să-i salveze viața. Fratele agresor a fost reținut pentru 24 de ore, iar judecătorii au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru tentativă de omor.

În fața judecătorilor Tribunalului Vaslui, Ion Vătavu și-a recunoscut faptele, pe care a declarat că le regretă, adăugând însă că nu s-ar fi ajuns la conflict dacă nu ar fi fost provocat de fratele său care, de altfel, își făcuse de-a lungul timpului un obicei din a-l umili și lovi fără motiv. La începutul lui ianuarie anul acesta, judecătorii au hotărât condamnarea sa la 4 ani de închisoare cu executare. Pentru a primi o pedeapsă mai ușoară, bărbatul ar fi putut să conteste sentința la instanța superioară, în termen de 10 zile de la pronunțare. Nu a făcut acest lucru decât pe 1 februarie, mult prea târziu pentru ca cererea sa să mai poată fi luată în considerare. Drept urmare, judecătorii Curții de Apel Iași i-au respins ca tardiv apelul, și astfel, condamnarea devenind definitivă și executorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here