7.000 de elevi vasluieni se pregătesc pentru simulări

0

Începând cu 11 martie, peste 7.000 de elevi vasluieni vor participa la simulări de examen: din clasele a VII-a și a VIII-a vor participa 4.200 la simularea evaluării naționale, urmați, începând cu 18 martie, de aproape 3.000 de liceeni ai claselor a XI-a, XII-a și XIII-a.

Peste 4.200 de elevi vasluieni de clasa a VIII-a și aproape 3.000 de elevi din anul terminal de liceu, sunt așteptați în acest an să participe la simularea celor două examene școlare majore, Evaluarea națională și Bacalaureat. Elevii de gimnaziu pe 11 martie vor susține simularea probei scrise la Limba și literatura română. Iar a doua zi se va desfășura proba scrisă la Matematică, iar pe 13 martie cea la Limba și literatura maternă. Anunțarea notelor obținute se va face pe 22 martie.

Va veni apoi rândul celor din anul terminal de liceu, care vor susține probele scrise la limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie. Simularea Bacalaureatului 2019 va debuta pe 18 martie cu proba la Limba și literatura română, urmând ca a doua zi, acolo unde este cazul, să se desfășoare cea la Limba și literatura maternă. Pe 20 martie urmează proba obligatorie a profilului, simularea bac-ului urmând a lua sfârșit pe 21 martie, odată cu susținerea Probei la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi anunțate pe data de 29 martie.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2018-2019 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here