Spitalele vasluiene, cu 44 de paturi mai puțin

0

Anul acesta cele patru spitale din județul Vaslui vor avea cu 44 de paturi mai puțin față de anul trecut. Este planul Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății urmează să aprobe pentru spitalizarea continuă un număr de 1.933 de paturi pentru cele patru spitale din județil Vaslui. Dacă, la sfârșitul anului 2018, unitățile medicale numărau 1.977 de paturi, pentru acest an proiectul lansat de minister și aflat n dezbatere publică prevede cu 44 de paturi mai puținn unitățile sanitare publice și private pentru care casele de asigurări de sănătate pot `ncheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicești. Din totalul de 119.579 de paturi la nivel național, celor patru spitale publice din județul Vaslui le sunt aprobate doar 1.933.

“În județ asistența medicală spitalicească este asigurată de un spital privat la Negrești, doar cu spitalizare de zi, un spital privat la Vaslui – SC Recumed SRL (18 paturi paliație și 14 paturi oncologie) și de patru spitale publice. La sfârșitul lui 2018, cele patru spitale publice totalizau 1.977 paturi pentru spitalizarea continuă. Spitalul Județean de Urgență Vaslui avea 787 paturi, Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad avea 764 paturi, Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” din Huși avea 285 paturi, iar Spitalul de Psihiatrie Murgeni avea 141 paturi”, ne-a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here