Trei infracțiuni în câteva ore

0

După ce s-a ales cu dosar penal încălcând ordinul de protecție obținut de soție împotriva sa, un bărbat din Dănești, Adrian Diaconu, a fost prins conducând băut un tractor pe ulițele satului. Nu avea nici permis.

Sătulă de bătăile repetate la care era supusă de soț ei, Adrian Diaconu, din satul Tătărăni, comuna Dănești, o femeie a solicitat intervenția polițiștilor de la postul de poliție din comună, care au emis un ordin de protecție provizoriu. Degeaba bărbatul a contestat ordinul, documentul fiind însă întărit de decizia Judecătoriei Vaslui, care i-au interzis să se apropie la mai puțin de 15 metri de soția sa sau de locuința lor, din care fusese evacuat temporar, „cu excepția cazurilor când se impune prezența concomitentă a părților în fața organelor judiciare sau a altor autorități publice”. La nici două săptămâni de la emiterea ordinului judecătoresc, bărbatul, pus pe scandal, a intrat neinvitat în curtea casei unde locuia soția și a început să o amenințe, de față cu mai mulți martori. Au fost anunțați polițiștii, care au intervenit și l-au îndepărtat pe individ, punându-i în vedere că fapta sa constituie infracțiune și este pasibil de închisoare.

După doar câteva ore, polițiștii din Dănești au avut iar de-a face cu Adrian Diaconu, care, băut fiind, neținând cont că nu are permis de conducere, se plimba cu un tractor rutier pe ulițele satului. În consecință, individului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea unei hotărâri judecătorești, amenințare, conducere fără permis și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Mai mult, procurorii au solicitat emiterea unui mandat de arestare pe numele individului, însă magistrații Judecătoriei Vaslui nu au fost de acord, considerând că cea mai aspră măsură care se impune este cea a arestului la domiciliu. Împotriva acestei decizii, atât procurorii, cât și soțul violent au făcut contestație, respinsă însă de Tribunalul Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here