16 vasluieni vor fi ajutați de la Guvern

0

16 vasluieni săraci vor primi ajutoare de urgență de la Guvern între o mie și 10 mii de lei.

Guvernul a aprobat de curând acordarea de ajutoare de urgență pentru românii care se află în situații de necesitate ori deosebite cauzate de starea de sănătate, sărăcia extremă ori alte cauze care pot conduce la excluziunea socială, fie pentru că au fost afectate de calamități naturale (inundații, alunecîri de teren etc.). În cazul județului Vaslui este vorba despre 16 beneficiari din municipiul Vaslui, Negrești, Băcești și Armășeni (comuna Băcești), Bârlad, Pochidia (comuna Pochidia), Negrești (suburbia Parpanița), Bârlălești (comuna Epureni), Fâstâci (comuna Cozmești), Pădureni (comuna Pădureni) și Hreasca (comuna Coroiești).

La nive național, 550 de familii și persoane singure vor beneficia de ajutoare de urgență în cuantum total de 2.029.800 lei, suma fiind aprobată în ședința de Guvern de săptămâna trecută.

Sumele care vor fi primite de către cei ajunși într-o situație limită din județul Vaslui variază între 1.000 și 10.000 lei, cei mai mulți beneficiari urmând să primească câte 2.000 de lei sau 5.000 lei. Beneficiarii ajutoarelor de urgență au fost identificați pe baza anchetelor sociale ale Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here