Parlamentarii vasluieni chemați la discuții de oamenii de afaceri

0

La inițiativa Camerei de Comerț, vineri, 5 aprilie, parlamentarii vasluieni au fost invitați la o ședință de lucru cu oamenii de afaceri din județ.

Întâlnirea va fi organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, în cadrul discuțiilor urmând să fie dezbătute mai multe teme, printre care modificările aduse Codului Fiscal și implicațiile privind activitatea operatorilor economici; învățământul dual, necesitatatea modificării reglementărilor în baza cărora funcționează sistemul, dezvoltatea infrastructurii și implicațiile ei economice pentru dezvoltarea Regiunii Nord Est.

Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui, spune că temele abordate sunt propuse de oamenii de afaceri, care cunosc cel mai bine implicațiile în economia reală a utimelor modificări legislative. La manifestare vor fi invitați toți parlamentarii județului Vaslui, indiferent de culoarea politică.

„Nu este bine că se fac modificări de legislație la alte modificări. În prealabil, ar trebui să aibă loc discuții la Banca Națională a României și la Camera de Comerț și Industrie a României. Am avut ani în care Codul Fiscal a fost modificat de 250-300 de ori, iar aceste măsuri dau peste cap mediul de afaceri. Așteptăm la această întâlnire în jur de 100 de persoane din economie, administrație, servicii deconcentrate, oficialități publice etc. Am pus acest eveniment într-o vineri, pentru ca parlamentarii să nu comenteze că nu pot veni. Ne dorim un climat prietenos de discuții, nu schigiuim pe nimeni. Vrem să abrodăm domenii precum agricultura, serviciile, atragerea fondurilor europene și implicațiile la nivel local a acestor investiții. Județul Vaslui atrage fonduri europene și are nevoie de câteva miliarde de euro pentru dezvoltare unor capacități de producție”, a spus Ionel Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here