Protest spontan pe drumul Rafaila – Negrești

0

Peste 150 de vasluieni, în special din Rafaila, au blocat astăzi după-amiază drumul care leagă comuna lor de Negrești în cadrul unui protest spontan prin care și-au arătat revolta față de faptul că drumul a devenit impracticabil.

Peste 150 de vasluieni, în special din comuna Rafaila, s-au adunat în mod spontan pe drumul care leagă comuna de orașul Negrești pentru a protesta față de delăsarea autorităților, care a făcut ca această rută să devină impracticabilă. Oamenii au acuzat faptul că de mai bine de 30 de ani, în ciuda promisiunilor, nimeni nu a făcut nimic pentru a reabilita drumul.

Drumul județean a fost scos la licitație anul trecut, însă constructorul, după ce s-a apucat de lucrări, a abandonat. Lucrările au trenat mult timp din cauza lipsei de forță de muncă cu care s-a confruntat constructorul. În septembrie 2018, a început să fie decopertată piatra de pe respectivul drum, urmând ca până la sfârșitul acestui an lucrarea să fie finalizată. ~nsă constructorul s-a împotmolit din nou. Lucrările de betonare pe o lungime de 1,5 kilometri de pe DJ nr. 248 A din Rafaila au fost sistate până acum.

Constantin Fînariu, primarul comunei Rafaila, a spus că a făcut numeroase diligențe către firma din Vaslui, pentru ca investiția să reînceapă. “Drumul este pe o pantă și trebuie să turnăm pe acest segment de drum beton. Mai ales pe timpul verii, când temperaturile sunt mari și pe aici circulă camioane mari, asfaltul nu ar rezista și ar fi luat la vale. Amplasamentul a fost predat, banii sunt asigurați de la bugetul Consiliului Județean Vaslui, dar constructorul nu mai începe lucrările. Licitația a avut loc în anul 2016 și este în valoare de 20,5 miliarde de lei vechi. Conducerea agentului economic ne spune că nu are oameni diponibili pentru a începe această lucrare”, spune Constantin Fînariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here