Tăierile ilegale din păduri nu mai sunt de actualitate

0

Defrișările ilegale s-au redus drastic în ultimii ani în jude]ul Vaslui. Pentru anul trecut a fost raportată o cantitate de 250 de metri cubi, în vreme ce în 2015 lemnul furat se ridica la 1.500 de metri cubi.

„Trendul furturilor este în scădere, iar masa lemnoasă sustrasă ilegal din păduri este foarte mică. Colegii mei își fac treaba. Monitorizăm această activitate, iar prin preluarea în pază a pădurilor particulare am îngrădit accesul hoților de lemne în pădurile în care nu aveam stăpân. Furturile care există sunt mai mari în zonele sărace, cu o populație predominant romă, care nu are resurse și de aceea se fură mai mult”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice (DS) Vaslui.

În ultimii ani, furturile din pădurile jude]ului Vaslui au scăzut drastic, de la 1.500 de metri cubi, în 2015, la doar 250 de metri cubi de material lemnos însușit în mod ilegal anul trecut.

Cu toate acestea, la nivel na]ional județul Vaslui se află pe locul al VI-lea la numărul cazurilor de tăieri ilegale, în zona Moldovei plasându-se pe locul al II-lea. Pe primul loc în regiunea noastră se află Suceava cu 687 de cazuri, iar pe ultimul loc jude]ul Botoșani cu numai 24 de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here