Comuna Pochidia își caută medic pe Facebook

0

Comuna vasluiană Pochidia, cu 1.000 de asigurați medical, nu mai are medic din 2016, bătrănii deplasându-se peste 8 kilometri, până în Tutova, când au nevoie de sfaturi sau asistență medicală. După apeluri la autorități, pimarul Marius Ciocan a postat un anunț pe Facebook în care promite facilități celui care se va încumeta: fără chirie, toate utilitățile plătite de primărie, sprijin pentru autorizare.

De mai bine de trei ani locuitorii comunei vasluiene Pochidia nu au un medic de familie, ultimul plecând pentru condiții mai bune de a-și desfășura activitatea, dar mai ales pentru a scăpa de navetă. Cei 1.000 de asigurați medical, în special bătrâni, trebuie să parcurgă 8 kilometri pentru a primi sfaturi sau asistență medicală, în comuna învecinată Tutova.

De la plecarea ultimului medic, primarul Marius Ciocan a început demersurile pentru a găsi o soluție. A apelat mai întâi la Direcția de Sănătate Publică și Colegiul Medicilor pentru a permite medicului de familie din comuna înceninată Fruntișeni să-și deschidă un punct de lucru la Pochidia. A primit însă răspunsuri negative: “nu sunt asigurate condițiile legale pentru deschiderea unui punct de lucru”. “Colegiul Medicilor Vaslui nu are pe listele de așteptare niciun medic de familie care să fie dirijat către comuna dumneavoastră pentru a-și deschide cabinet”, i s-a transmis primarului.

De atunci, din 2016, lucrurile au trenat, în ciuda repetatelor apeluri ale primarului sau a discuțiilor de la nivelul conducerii județului în care problema lipsei de medici în trei comune vasluiene, printre care și Pochidia i s-a recunoscut caracterul de extremă urgență pentru rezolvare.

Medicul doritor însă nu mai apare în Pochidia, așa că primarul Marius Ciocan a luat inițiativa de a posta un anunț atrăgător pe contul său de facebook, anunț care s-a bucurat de mare trecere printre vasluieni, care l-au redistribuit și l-au comentat intens. “COMUNA POCHIDIA din județul Vaslui caută medic de familie! Se oferă facilități: – Dispensarul Uman fără plata chirie, – Utilități (curent electric, internet, apă, canalizare, telefon) plătite de Primărie. – Sprijin la autorizarea Cabinetului medical”, scrie primarul în anunțul său. “Locuitorii comunei au nevoie și de medic nu numai de preot. Poate se găsește cineva să meargă acolo”, comentează pe pagina de socializare o vasluiancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here