Concursul Național de Interpretare Pian de la Vaslui, o reușită

0

Peste 100 de concurenți din mai multe orașe din România și Republica Moldova au fost prezenți în weekend-ul trecut la Vaslui la ediția a VIII-a a Concursului Național de Interpretare Pian “MuzArt”. Organizată de Primăria Vaslui competiția a avut rolul de a face o evaluare a nivelului școlii muzicale vasluiene în context național.

Centrul Cultural “Alexandra Nechita” din municpiul Vaslui a prins viață sâmbătă, de la primele ore ale dimineții, odată cu debutul celei de-a VIII-a ediții a Concursului Național de Interpretare Pian “MuzArt”. Început în 2012 de profesorul Beniamin Harii și susținut de Primăria municipiului Vaslui, concursul are drept scop identificarea, încurajarea, stimularea și evaluarea performanțelor instrumentale ale tinerilor pianiști vasluieni și nu numai.

“Obiectivele principale vizează promovarea competiției profesionale, parte componentă obligatorie și extrem de necesară tinerilor pianiști în procesul lor de formare artistică. De asemenea, se face o evaluare a nivelului școlii muzicale vasluiene în context național, precum și un schimb de experiență între școlile pianistice naționale prezente în concurs”, au spus oganizatorii.

Anul acesta premiul întâi și 800 lei, interpretare la 4 mâini, a fost găștigat de Vidrașcu Carmina și Popliuc Nicolae, premiul doi și 500 lei de Cazamir Mara Andreea șI premiul III și 300 lei de Iancu Marina.

Director concursului, prof. dr. Beniamin Harii a declarat: “Studiul unui instrument nu este deloc ușor, dar vă încurajez să nu renunțați. Elevi, profesori și părinți, perseverați în a studia, pentru că în afara dezvoltării unei frumoase pasiuni, muzica dezvoltă intelectul copiilor noștri. Felicitări pentru elevi și profesori, pentru că această ediție a fost una foarte valoroasă! Și mulțumiri părinților! Trebuie să fim sinceri – ei susțin aceste performanțe”.

“Mulți copii și-au început drumul spre muzică mulțumită acestui concurs, încă de acum 8 ani. Pentru profesor cel mai important aspect este evaluarea nivelului de studiu și promovarea elevului său. Este chiar ceea ce oferă acest concurs”, a spus prof. Galina Parfeni.

“Mă bucur că acest concurs permite participanților să-și arate calitățile muzical-artistice. Felicitări pentru organizare și pentru jurizarea corectă! Juriul acesta profesionist și obiectiv va menține concursul la cel mai înalt nivel”, a spus prof. Ursu Alex.

În acest an, muzicienii consacrați la nivel național și personalitățile artei pianistice și pedagogice participante s-au bucurat de prezența a peste 100 de concurenți din Vaslui, Iași, Galați, București, Cluj și din Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here