Instigatorul violului în grup între minori, condamnat definitiv

0

Curtea de Apel Iași a respins ca nefondat apelul formulat de Iosif Valeriu Dimbu împotriva sentinței prin care a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru că, în mai anul trecut, a instigat și ajutat 3 minori cu vârste între 8 și 10 ani să violeze un al patrulea, de 8 ani.

Lui Iosif Valeriu Dimbu, de 18 ani, crescut doar de mama sa, elev al unei școli profesionale din Vaslui, într-o zi de la sfârșitul lunii mai a anului trecut, observând 4 copii care se jucau în curtea vechii școli din satul Fundătura, comuna Delești, i-a trecut prin cap o nebunie. I-a convins pe 3 dintre copiii cu vârste între 8 și 10 ani să-l violeze pe al patrulea, cel mai mic dintre ei, și le-a dat o mână de ajutor, ținându-l de mâini și de picioare. Mai mult, la un moment dat, pentru că victima se zbătea și încerca să strige după ajutor, instigatorul la viol l-a amenințat și lovit pe copil. Totul s-a aflat după câteva zile, când ceilalți 3 agresori s-au lăudat cu faptele lor către alți copii, iar aceștia le-au povestit părinților. Polițiștii au fost sesizați cu privire la cele întâmplate, astfel că, după audieri, Iosif Valeriu Dimbu a fost reținut și ulterior pe numele lui a fost emis mandat de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la viol și loviri și alte violențe. De asemenea, în cauză s-au sesizat și cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui care au desfășurat anchete sociale pentru a stabili dacă se impun măsuri speciale în cazul copiilor agresori, dar și al victimei, care au fost consiliați psihologic.

În octombrie 2018, Dâmbu a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Vaslui la o pedeapsa totală de 3 ani și 10 luni de închisoare. Imediat el a contestat la instanța superioară sentința, cau și părinții copilului violat, nemultumiți că li s-au respins toate pretențiile avute de la agresor, cu excepția unor despăgubiri morale de doar 1.500 de lei. Ambele contestații au fost soluționate negativ, fiind declarate nefondate, de către Curtea de Apel Iași, judecătorii păstrând condamnarea inițială, care a rămas astfel definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here