Casiera hoață a rămas cu “onoarea nereperată”

0

Sentința împotriva casierei din Bârlad care a băgat mâna în conturile clienților a rămas definitivă, fiind respinsă contestația formulată la Curtea de Apel Iași împotriva deciziei Tribunalului Vaslui. Deși a inițiat acțiunea în instanță, nu s-a mai prezentat în fața judecătorilor, fiind adusă cu mandat de aducere.

O casieră a unei bănci s-a gândit că poate să-și acopere unele nevoi financiare, “împrumutând” bani fără știrea titularilor. Sumele pe care le-a sustras nu erau mari, între 100 lei și 976,27 lei. Casiera a folosit diverse modalități, de la retrageri în numerar până la închiderea unor conturi mici, ce zăceau nefolosite, inclusiv schimbând valuta în lei, făcând de fiecare dată ordine de plată în numele titularilor conturilor. A avut ghinionul ca unul dintre titulari să aibă nevoie de bani, și, descoperind că contul i-a fost închis, a alertat conducerea filialei băncii. Pe fir au intrat și procurorii DIICOT, care au descoperit repede vinovatul, în persoana bârlădencei Luminița Alixandrescu, dar și faptul că aceasta devalizase conturile a nu mai puțin de șase persoane. Deși a returnat banii și și-a recunoscut faptele, Luminița Alixandrescu a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fraudă informatică și fals intelectual.

În noiembrie 2018, judecătorii Tribunalului Vaslui dădeau o primă soluție în dosar, casiera primind o condamnare foarte ușoară, doar un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, inclusiv a celei accesorii, de interzicere a unor drepturi. Chiar și așa, casiera a fost nemulțumită de condamnare, care-i bloca accesul către o funcție bine plătită, cum fusese cea pe care o avusese până de curând. În consecință, Luminița Alixandrescu a contestat, la Curtea de Apel Iași, decizia Tribunalului Vaslui însă, supriză, la primul termen de judecare a apelului a absentat fără motiv și fără a-și trimite un apărător care să o suplinească. Judecătorii ieșeni au avut grijă ca inculpata să fie prezentă în sală pentru a-și susține punctul de vedere, emițând în acest sens mandat de aducere. Probabil, casiera își dăduse seama că nu are nicio șansă să fie achitată, astfel că, de această dată, nici nu și-a mai angajat avocat, mulțumindu-se cu unul din oficiu. Așteptările ei s-au adeverit, contestația fiind respinsă fără drept de apel, ca fiind nefondată.

Chiar dacă a scăpat fără să facă vreo zi de închisoare, Luminița Alixandrescu tot s-a ales cu cazierul pătat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here