Episcopia Hușilor își continuă seria acțiunilor sociale

0

După cele două așezăminte sociale înființate recent și cel din clădirea fostului Spital orășenesc din Negrești, pe care și-a declarat intenția de a-l înființat, Eposcopia Hușilor are în plan înființarea a 3 unități de îngrijire la domiciliu în Bârlad și comunele Fălciu și Boțești.

Sub patronajul părintelui Ignatie, Episcopia Hușilor își va continua seria de acțiuni cu caracter social prin înființarea unor unități de îngrijire la domiciliu în Bârlad și comunele Fălciu și Boșești. “Menționăm intenția furnizorului acreditat “Episcopia Hușilor” de a înființa 3 unități de îngrijire la domiciliu pe raza localităților Bârlad, Fălciu și Boțești. Se constată că la nivelul județului aceste servicii de îngrijire sunt insuficiente raportate la numărul de persoane vârstnice, aflat în continuă creștere, astfel încât fiecare unitate administrativ-teritorială ar trebui să dezvolte astfel de unități”, a spus directorul Sorin Prepeliță, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui, ieri, în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Vaslui.

Înființarea celor trei unități de îngrijire se înscrie în acțiunile cu caracter social, filantropic și umanitar ale Episcopiei Hușilor, dintre care cele mai notabile sunt înființarea așezămintelor sociale de la Fălciu și Boțești.

La nivelul județului Vaslui funcționează în prezent doar 3 unități de îngrijire la domiciliu: Serviciul de Îngrijire la domiciliu “Bătrânețe Demnă”, aflat în subordinea DGASPC Vaslui, unde există 26 de beneficiari și 8 lucrători sociali, Centrul de îngrijiri la domiciliu aflat în subordinea Primăriei Vaslui, prin Direcția de Asistență Socială, unde sunt 29 de beneficiari și 15 îngrijitori, și Centrul de îngrijire la domiciliu Huși, cu 65 de beneficiari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here