Record de elevi vasluieni la olimpiadele de limbi moderne

0

Nu mai puțin de 50 de elevi vasluieni vor participa la olimpiadele naționale de limbi moderne de anul acesta ca urmare a rezultatelor excepționale obținute la olimpiadele din anii trecuți. La engleză – 11 elevi, rusă – 4, franceză – 17, italiană – 10, spaniolă – 8.

„În anul școlar 2018-2019, datorită rezultatelor foarte bune obținute de elevii vasluieni și de confirmările din anii trecuți (elevi cu numeroase premii I, II și III și calificați la olimpiadele internaționale de limba franceză – Ioana-Adelina Ralea, de la Colegiul Național «Cuza Vodă» Huși, prof. Elena Talașman, și limba rusă – Paul Alexandru Răileanu, Liceul Teoretic «Mihail Kogălniceanu» Vaslui și Irina Demetra {ușnea, de la Colegiul Național «Gheorghe Roșca Codreanu», prof. Eugenia Crețanu), vom avea cele mai numeroase echipaje de când se organizează aceste competiții școlare, formate din 50 de elevi. Concret, la limba engleză au mai fost alocate înc` trei locuri pentru elevii claselor a IX-a și a X-a (regim de predare normal), astfel încât echipajul județului Vaslui are 11 elevi (din care doi de gimnaziu)”, a declarat prof. Alexandru Mîță, inspector școlar pentru limbi moderne.

La limba rusă, echipajul vasluian are 4 elevi de liceu, ce vor fi însoțiți la etapa națională de la Brăila (19-21 aprilie) de profesorul Dragoș Crăescu, de la Liceul „Ștefan Procopiu” Vaslui.

„La limba franceză, avem cel mai mare echipaj din toate timpurile: 17 elevi, județul Vaslui primind nu mai puțin de 9 locuri suplimentare. Din cei 17 elevi, 3 sunt de gimnaziu, iar 14 de liceu, atât de la regimul de predare normal, cât și intensiv. La faza națională de la Bistrița, ce va avea loc între 18-23 aprilie, echipajul județului va fi coordonat de profesoarele Camelia Badea și Elena Talașman, iar eu voi face parte și anul acesta din Comisia Națională a acestei olimpiade”, a mai spus inspectorul școlar Mîță.

„Limbile romanice sunt excelent reprezentate și la a doua olimpiadă de profil, organizată la Orăștie, județul Hunedoara, între 22-26 aprilie. La limba italiană, județul Vaslui a mai primit încă 4 locuri, astfel încât echipajul numără 10 elevi (4 de gimnaziu și 6 de liceu). La limba spaniolă, Vasluiul a mai primit un loc, la gimnaziu, iar echipajul numără 8 elevi, din care 3 la gimnaziu și 5 la liceu. În total, la olimpiada națională de la Orăștie, echipajul mixt – limbile italiană și spaniolă – e format din 18 elevi și este coordonat de profesoara Oana-Maria Uliu, de la Școala «Mihail Sadoveanu» Vaslui și Centrul de Excelență Vaslui”, a mai precizat Alexandru Mîță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here