Școală terminată după 10 ani

0

De la demararea lucrărilor la școala din satul Valea lui Darie din comuna vasluiană Roșiești au trecut 10 ani. Abia anul trecut primarul a reușit să o prindă într-un nou program, pentru a o finaliza, după ce, din cauza lipsei banilor, a stat în conservare.

Lucrările la școala cu clasele I-IV din satul Valea lui Darie, comuna vasluiană Roșiești au început în urmă cu 10 ani. Din cauza lipsei banilor însă, dar și pentru că nu s-a găsit un program guvernamental sau europeană prin care să primească o finanțare, primarul a decis atunci ca construcția să intre într-un proces de conservare. Cu toate acestea, clădirea s-a mai degradat între timp. Anul trecut însă edilul Florin Anea a găsit soluția.

“Incinta școlii pe care o vedeți acum a fost construită acum 10 ani. Din cauză că nu au mai fost bani, investiția a fost conservată. Abia anul trecut, prin Programul PNDL 2, am reușit să accesăm un proiect de construire a acestei unități de învățământ, în valoare de 12 miliarde de lei vechi. Avem și un constructor foarte, foarte bun, cu care sperăm ca în toamnă să finalizăm investiția, deși termenul prevăzut în contract este de 26 de luni, iar elevii din clasele I-IV, dar și preșcolarii de la grădiniță, să învețe într-o școală modernă. Acum, ei studiază într-un spațiu căruia Consiliul Local i-a dat o altă destinație, respectiv Cămin Cultural. Așa că vom lovi doi iepuri dintr-un foc: școală pentru copii și redarea căminul cultural tinerilor din comună“, a spus primarul Florin Anea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here