Patru ani de închisoare pentru un șofer care „nu avea nevoie” de permis

0

După ce a fost condamnat cu suspendare pentru că a fost prins conducând fără permis, un vasluian a ajuns în închisoare odată cu repetarea isprăvii. De data asta, Victor Boros s-a urcat la volat și în stare de ebrietate.

Deși nu poseda permis de conducere, lui Victor Boros îi plăcea să șofeze, iar cheful era și mai mare după un pahar. Prins în flagrant de către polițiști, individul a fost condamnat în mai 2014 la 1 ani și 6 luni de închisoare pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de probe biologice. Atunci, fiind la prima abatere, Boros a avut parte de indulgența judecătorilor bârlădeni, care au decis suspendarea executării pedepsei, avertizându-l asupra consecințelor încălcării legii în perioada de supraveghere stabilită de magistrați. În septembrie 2017, cu toate că era încă în perioada de “încercare”, Boros o comite din nou, fiind surprins iar la volan fără permis, dar de data asta și sub influența alcoolului.

În ianuarie anul trecut, bârlădeanul a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (art. 336 NCP) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art. 335 NCP). De această dată, judecătorii au considerat că șoferul cât se poate de amator merită o pedeapsă exemplară, și, în consecință, pentru că ultima faptă a fost comisă în stare de recidivă postcondamnatorie, l-au condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare. La această pedeapsă, i-au adăugat-o și pe cea anterioară.

Astfel, Victor Bogos va sta în închisoare timp de 4 ani. Pedeapsa a rămas definitivă, după ce Curtea de Apel Iași a păstrat decizia judecătorilor bârlădeni, chiar dacă unul dintre membrii completului de judecată a considerat că pedeapsa este exagerată și dosarul ar trebui să fie trimis primei instanțe spre rejudecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here