Daune morale record după o bătaie în porumb

0

Plata a 72 de mii de lei despăgubiri morale și 5 ani de închisoare. Este sentința tribunalului pentru un bîrbat din Poienești că și-a rezolvat un conflict cu un vecin cu lovituri de secure într-un lan de porumb. Victima cere o pedeapsă mai mare pentru cel care era să-l omoare.

DCF 1.0

La sfârșitul lui 2016, Laurențiu Lepădatu și Florinel Gorțan, din Poienești, s-au întâlnit într-un lan de porumb de la marginea satului, unde se aflau la cules. La un moment dat, pe motiv de încălcare de proprietate, între ei a izbucnit un conflict, soluționat de Lepădatu cu ajutorul unei securi, cu care și-a lovit vecinul. Speriat, agresorul a anunțat imediat evenimentul la 112, victima fiind transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii au reușit să-i salveze viața. Laurențiu Lepădatu a fost cercetat în libertate pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Procesul care a urmat la Tribunalului Vaslui a durat mai bine de un an și jumătate, timp în care au fost efectuate și două expertize, una medicală și alta psihiatrică, pentru a se stabili starea sa psihică la momentul comiterii faptei. În sfârșit, la începutul lui februarie, judecătorii au dat o primă sentință în acest dosar și au decis condamnarea lui Laurențiu Lepădatu la 5 ani de închisoare cu executare. Pentru a nu lungi excesiv procesul penal, judecătorii au decis disjungerea cauzei în latură civilă, acest lucru fiind obiectul unui dosar separat, soluționat la sfârșitul lunii trecute de Tribunalul Vaslui, care a decis ca victima să primească de la agresor suma de 50.000 lei drept daune morale.

În plus, Lepădatu a fost obligat de instanță să achite și costul spitalizării, către Spitalul Județean de Urgență, nu mai puțin de 20.800 lei. Victima, Florinel Gorțan, nu este însă mulțumită, dorind pedepsirea cât mai aspră a celui care l-a desfigurat în bătaie, astfel că a apelat la instanța superioară sentința prin care agresorul său a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here