Burse școlare speciale pentru elevii vasluieni cu dizabilități

0

170 elevi din cele trei Centre Școlare de Educație Incluzivă din subordinea CJ Vaslui și 34 de elevi de la Școala Profesionala Speciala “Sf. Ecaterina” Huși vor beneficia în semestrul II de burse școlare, o treime de merit. Pentru a încuraja copiii cu dizabilități să meargă la școală, dar și pentru că au nevoi speciale, cuantumul este mai mare decât cel normal.

Consiliul Județean Vaslui a anunțat cuantumul și numărul burselor sociale și de merit acordate lunar în semestrul II al acestui an școlar, urmând ca, pentru anul școlar 2019 – 2020, acestea să fie decise și aprobate într-o ședință ulterioară. E vorba despre bursele acordate elevilor cu nevoi educaționale speciale care frecventează Centrelor Școlare de Educație Incluzivă “Constantin Pufan” și “Elisabeta Polihroniade” din Vaslui, Centrul din Negrești și Școala Profesională Specială “Sf. Ecaterina” din Huși. La fel ca în prima parte a acestui an școlar, bursele de merit vor fi în cuantum de 80 lei/lună/elev, iar bursele sociale, de 60 lei/lună/elev. Date fiind nevoile speciale ale elevilor, acestea sunt mai mari decât cele aordate de Primăria Vaslui, de exemplu, de 60 de lei, bursele de merit, și 40 de lei, de ajutor social.

De burse de merit, acordate elevilor cu rezultate bune la învățătură, vor beneficia nu mai puțin de 60 de copii, din care 34 de elevi, de la Școala Profesională Specială, și 26 de copii, de la CSEI “Elisabeta Polihroniade” din Vaslui.

Bursele de ajutor social acordate copiilor cu dizabilități sau din familii sărace, sau care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu, acestea se acordă și pe perioada vacanțelor școlare, cu condiția ca, în acest caz particular, elevii să fi promovat cu media 10 la purtare și să aibă cel mult o corigență, dar și, în cazul extrem în care elevul repetă anul din motive medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here