Vaslui, cele mai multe secții de votare pe cap de locuitor

0

Cu 144 de secții de votare, în cazul în care Guvernul va decide organziarea a alte 72 de secții pentru referendum, primarul municipiului Vaslui spune că, pur și simplu, nu are unde să le amenajeze. “Școala 3 (zonă în care trăiesc cei mai mulți basarabeni) va avea secții de votare în toate clasele. De fapt, nu ne ajung clasele”.

„Autorităților locale le revin niște sarcini foarte mari la alegeri. Avem 72 de secții. Sau 144. Așteptăm să vedem ce se decide cu referendumul… Eu am întrebat, dar nu am primit un răspuns. La referendumul domnului președinte Băsescu au fost secții separate pentru referendum. Dar imaginați-vă că nu voi avea nici măcar locații. Mă gândesc în primul rând la Școala 3, care este plină cu secțiile de acolo, cu cetățenii de la blocul 32 și din oraș, că asta e situația. Cu numărul de cetățeni și populația actuală, sunt situații care nu ne avantajează deloc. Dar mă rog, vom vedea. Dacă va trebui să mai facem 72 de secții, nu știu unde și nu știu cum”, a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, în cadrul unei conferințe de presă.

O altă problemă cu care se confruntă municipalitatea vasluiană este graba pe care o cere Autoritatea Electorală Permanentă, care pare să ignore că spațiile care vor căpăta destinația de secții de votare sunt în restul timpului școli.

“Trebuie să apară publicația cu secțiile de votare și ne pregătim pentru alegeri. Doar că se dorește o anumită chestiune, Autoritatea Electorală Permanentă dorește ca aceste secții să fie organizate cam cu două luni înainte, să fie ei liniștiți. Dar să nu uităm că aceste secții sunt organizate în școală, iar secțiile le pot organiza cu o zi-două înainte, deci trebuie să văd cum eliberez clasele. Vom munci joi seara, vineri noaptea, pentru ca sâmbătă să fie totul gata. Le-am identificat, am analizat străzile, am prevăzut sumele pe buget. Vom recupera cât vom recupera din aceste sume, europarlamentarele sunt susținute financiar de la Guvern”, a mai spus edilul Vasluiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here