Al cincilea dintre cei șapte violatori de la Văleni, eliberat în baza recursului compensatoriu

0

Al cincilea dintre cei șapte tineri din comuna Văleni condamnați acum 4 ani pentru sechestrarea și violarea, în 2014, a unei tinere de 18 ani, a fost eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu. Procurorii nu au contestat decizia Judecătoriei Vaslui.

Judecătoria Vaslui a admis, pe 16 aprilie, propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Vaslui privind eliberarea condiționată a lui Paul Andrei Burlacu, înaintea executării integrale a pedepsei de 8 ani și 8 luni închisoare, sentință din 2015.

“Nu a fost contestată. Sunt îndeplinite condițiile. Au fost verificate condițiile vizavi de fracția legală, care, într-adevăr, a fost diminuată datorită recursului compensatoriu, dar nu a fost factor determinant. S-au verificat și celelalte condiții: buna conduită, achitarea prejudiciului către partea vătămată, comportamentul, participările la activitățile din penitenciar, s-au verificat toate. În baza recursului a câștigat câteva zile. A fost și acesta un factor”, a declarat Florin Scripcă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

În noiembrie 2014, cei șapte tineri din comuna vasluiană Văleni au fost arestați sub acuzația că au oprit o fată care se întorcea de la școală, au luat-o cu mașina și au violat-o timp de mai multe ore. Cei 7 au fost cercetați sub control judiciar, apoi din nou arestați, în urma reacțiilor puternice din partea opiniei publice.

Un an mai târziu, pedepsele celor 7 tineri au fost majorate, fiind cuprinse între 6 și 10 ani de închisoare, după decizia definitivă a Curții de Apel Iași.

Patru dintre ei au fost eliberați condiționat începând din vara anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here