19 ani de închisoare pentru un tâlhar criminal

0

Costică Ciobotaru, tânărul de 18 ani care în iunie anul trecut a încercat să jefuiască un bătrân de 88 de ani din Ghermănești, comuna vasluiană Drânceni, pe care, ulterior, l-a omorât cu 12 lovituri de cuţit, şi-a primit pedeapsa. Nu mai puţin de 19 ani în puşcărie.

Într-o noapte de la sfârşitul lui iunie 2018, după ce a băut o ladă de bere la discoteca din sat, Costică Ciobotaru, un tânăr de 18 ani din Ghermăneşti a vrut să continue cheful. Chiar dacă nu mai avea bani. A încercat să facă rost de ei. Nu a contat că era aproape 4 dimineaţa, aşa că a intrat în casa unui vecin, Ion Vizitiu, pentru care mai lucrase ca zilier ajutându-l la muncile din gospodărie, şi despre care credea că are mulţi bani în casă. Omul tocmai împliniea, în acea zi, 88 de ani. Bătrânul a refuzat să-i dea vreun ban, chiar şi sub ameninţarea cu violenţa. Frustrat, tânărul tâlhar a pus mâna pe un cuţit aflat pe masă, pe care victima îl folosise să taie un pepene, şi l-a măcelărit pe bătrân cu nu mai puţin de 12 lovituri. Apoi, Ciobotaru a răscolit întreaga casă în căutarea banilor, însă, pentru că era mort de beat, nu a văzut portofelul în care se afla pensia victimei, aflat la vedere. Dezamăgit, a plecat acasă unde s-a culcat, fiind ridicat apoi de poliţiştii alertaţi de familia victimei. Culmea, individul, nu cu mult timp în urmă, încercase să jefuiască o altă bătrână din sat, însă dosarul penal întocmit în cauză a fost închis, după de femeia l-a iertat pe tâlhar şi şi-a retras plângerea.

A fost arestat preventiv şi apoi trimis în judecată sub acuzaţiile de omor calificat şi tâlhărie. Zilele trecute, judecătorii Tribunalului Vaslui i-au decis şi pedeapsa: 17 ani de închisoare pentru prima acuzaţie, şi alţi 6 ani de închisoare pentru cea de-a doua, în total, prin contopirea celor două pedepse rezultând o condamnare totală mai mare chiar decât vârsta tâlharului criminal: 19 ani de închisoare. Familia victimei nu s-a constituit parte civilă în cauză, însă, chiar şi aşa, Costică Ciobotaru va trebui să plătească cheltuieli de judecată în sumă de 9.570 lei, din care 6.000 lei reprezintă doar taxa lucrărilor medico-legale efectuate de Institutul de Medicină Legală Iaşi. Sentinţa nu este definitivă, inculpatul drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, însă tânărul tâlhar criminal din Ghermăneşti nu poate spera decât la, în cel mai bun caz, o mică reducere a perioadei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here