Absolvenții din Negrești nu au încăput în oraș

1

Cei 247 de absolvenți, cea mai mare promoție din istoria orașului Negrești, 2019, nu au putut petrece la banchet în propriul oraș, cunoscut ca cel mai sărac din țară, astfel încât s-au deplasat în municipiul Vaslui, la un restaurant destul de încăpător.

În ciuda optimismului specific, cei 247 de absolvenți din orașul Negrești, cea mai mare promoție din historia urbei, au putut constata de Ziua Absolventului că viitorul lor în localitatea în care au terminat studiile preuniversitare nu este câtuși de puțin roz. Asta pentru că un s-a putut găsi în mica orbe vasluiană un restaurant destul de încăpător pentru a putea găzdui banchetul de absolvire, situație grăitoare pentru starea economică a orașului cunoscut ca unul dintre cele mai sărace din țară. Absolvenții s-au deplasta, în consecință, la Vaslui.

Alături de profesori și părinți, absolvenții au marcat momentul finalizării liceului printr-un curs festiv desfășurat la Casa de Cultură din oraș. Profesorii au transmis elevilor succes la bacalaureat și la examenele vieții. Diriginții au strigat pentru ultima dată catalogul pentru cei ajunși la examenul de maturitate, au fost înmânate diplome de absolvire și s-au rostit cuvinte de mulțumire pentru munca depusă de dascălii școlii. Șefa promoției 2019 este Ariton Andreea, din clasa a XII-a A (profil Filologie), care a înmânat “Cheia succesului” colegului din clasa a XI-a D (matematică-informatică), Butnaru Angel. Directorul liceului, profesorul Gabriel Matei, i-a evidențiat pe elevii promoției 2019 care au reprezentat școala la olimpiadele și concursurile naționale. Iar la sfârșitul zilei, proaspeții absolvenți și profesorii lor s-au întâlnit la banchetul organizat în Vaslui.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here