1.000 de copii vasluieni necăjiți sărbătoriți de Episcopia Hușilor

0

Peste 1.000 de copii din satele din jurul Hușiului au participat, pe 1 iunie, la a doua ediție acțiunii “Bun venit, copilărie!”, organizată de Episcopia Hușilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, în care s-au jucat și au primit cadouri.

Copii din familiile defavorizate de lângă Huși s-au jucat împreună cu episcopul Hușilor de ziua lor. Acțiunea “Bun venit, copilărie!”, a adunat în curtea Catedralei Episcopale peste 1.000 de sărbătoriți, de 1 iunie.

“Fiecare dintre voi sunteți o poveste frumoasă, luminoasă, o poveste de care se vor îngriji toată viața părinții voștri! Așa să le spuneți părinților voștri: “Eu sunt povestea ta! Poveste frumoasă și de vis!” Așa aș vrea să fie ziua fiecărui copilaș, ca cea de azi! Din nefericire, nu toți copiii se bucură de tot ceea ce vă bucurați voi astăzi. Sunt copii care poate nu aud niciodată o poveste, sunt singuri sau nu au ce să mănânce, poate nu au cu ce să se îmbrace sau nu sunt iubiți de părinți. Ce ar trebui să facem pentru acești copii? Să-i ajutăm! Dacă avem jucării sau hăinuțe în plus, să le dăruim! Să simtă și ei că sunt o poveste pentru noi, cei care le dăruim, așa cum voi sunteți astăzi o poveste pentru noi”, a spus Ignatie, episcopul Hușilor.

Programul zilei a cuprins ateliere tematice, piese de teatru și o paradă a costumelor de epocă. Copiii au desenat pe asfalt, au jucat șah, au urmărit o demonstrație de dresaj canin, precum și prezentarea proiectului de robotică al echipei CuzaRo.Bots de la Liceul Cuza Vodă din Huși. La final, fiecare copil a primit, din partea organizatorilor daruri constând în dulciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here