Accident cu șase victime produs de un absolvent de liceu beat

0

Echipajele ISU și Ambulanței Vaslui au fost chemate în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 04.30, în satul Gara Banca, comuna vasluiană Banca, pentru a intervenit la un accident rutier produs de un adolescent absolvent al unui liceu din Bârlad beat, care se întorcea de la banchet în stare avansată de ebrietate.

Un adolescent absolvent al clasei a XII-a la un liceu bârlădean, împreună cu alți doi colegi, au plecat cu mașina, sâmbătă noaptea, spre Bârlad de la banchetul care avea loc la un restaurant din Gara Banca. Șoferul de 19 ani avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul respirat, după cu au stabilit organele de poliție, după ce mașina în care se aflau a intrat, în jurul orei 04.30, într-un alt vehicol. Tânărul din comuna Pogana care circula pe DJ 243, dinspre DE 581, spre localitatea Gara Banca, putea să ucidă cinci persoane.

“În urma accidentului a rezultat avarierea celor două autovehicule și rănirea ușoară a două persoane. O a treia victimă a fost rănită grav, fiind și încarcerată. După descarcerare, victimele au fost transportate la Spitalul municipal Bârlad. S-a intervenit cu un ASAS (autospecială care are și un modul pentru descarcerare), o ambulanță EPA Bârlad și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. În cazul accidentului rutier din localitatea Gara Banca, pe lângă ambulanțele anterior menționate a mai fost nevoie de încă o ambulanță tip B, aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Pe fondul consumului de alcool și al vitezei excesive, șoferul de 19 ani a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, lovind un alt autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani, din Bârlad.

„În urma impactului a rezultat avarierea celor două autoturisme și rănirea șoferului de 19 ani, din comuna Pogana, precum și a doi tineri de 18 ani, aflați în cea dea doua mașină. Unul dintre tinerii răniți este din Bârlad, iar al doilea este din comuna Bogdănița. Polițiștii au constatat că șoferul de 19 ani, care este posibilul vinovat de accidet, avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool în aerul expirat. Celălalt șofer, de 21 de ani, nu consumase alcool. Din impact a rezultat rănirea șoferului, posibil vinovat de accident, și a doi tineri de 18 ani din cealaltă mașină implicată, care au fost transportați la spitalul din Bârlad. În cauză s-a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă și conducere sub influența alcolului”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here