Un câine vagabond la 40 de locuitori

0

Primăria orașului vasluian Negrești a prins în buget 150 de mii de lei pentru ecarisaj în condițiile în care în micul oraș există nu mai puțin de 200 de câini fără stăpân.

În orașul vasluian Negrești există în prezent nu mai puțin de 200 de câini fără stăpân, câini care au creat multe probleme locuitorilor în ultimii ani. Pentru a rezolva situația, tot mai dramatică, primarul Vasile Voicu a alocat de la buget suma de 150.000 de lei pentru ecarisaj.

Negocierile cu o firmă specializată în ecarisaj și adăpostirea câinilor fără stăpân au fost demarate din luna mai, pentru că în oraș s-a ajuns într-o situație în care siguranța locuitorilor este grav amenințată.

“Problema este destul de grea, trebuie să recunoaștem. La Negrești se aduc câini de la Vaslui, de la Iași sau de la Roman, de aceea sunt atât de mulți câini comunitari pe străzi. Vom începe să-i strângem, pentru că am primit multe reclamații și oamenii au dreptate să fie nemulțumiți. Firma care se va ocupa de ecarisaj a promis că îi strânge de pe străzi, îi duce la padocurile lor, acolo unde vor fi îngrijiți. Cred că, la ora la care vorbim, sunt cam 150-200 de câini fără stăpân în oraș”, a declarat primarul Vasile Voicu.

În 2012, Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui a demarat cercetări asupra primarului din Negești după ce o asociație de protecție a animalelor din București a depus o plângere în care îl acuza de uciderea unor câini fără stăpân de pe străzile orașului. Reclamația la adresa primarului din Negrești a fost depusă de către Asociația de protecție a animalelor “Veravet” București, după ce o femeie din oraș a sesizat că a găsit mai mulți câini comunitari morți pe străzi. Ancheta Poliției a constatat că primarul orașului nu era vinovat de faptele de care îl acuza asociația din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here