Bani mulți pentru cei bogați

0

Două comune are județul Vaslui cunoscute chiar și pe plan național pentru nivelul lor dezvoltare mult peste medie, Hoceni și Pădureni, primesc cele mai mari sume la repartizarea pe care Consiliul Județean Vaslui o va face astăzi.

Jumătate dintre comunele vasluiene vorprimi sume la repartizarea fondurilor sămase la dispoziția Consiliului Județean Vaslui, cei 7,5% din impozitul pe venit din 2019. În ședința de joi, 20 iunie 2019, consilierii județeni vor repartiza 11,7 milioane lei, bani care merg către primării pentru acoperirea unor cheltuieli cu proiecte europene sau guvernamentale sau alte cheltuieli cu caracter de urgență.

Două comune, cele mai dezvoltate din județ, Hoceni și Pădureni, care au avut cele mai multe proiecte europene de-a lungul timpului, primesc câte un milion de lei. De aceeași sumă beneficiază și municipiul Huși, oraș care are mari probleme financiare, pe diverse proiecte.

În ciuda greutăților financiare cu care se confruntă, orașul Negrești primește doar 200.000 de lei. Comunele Bunești-Averești, Arsura, Coroiești Roșiești sau Tutova primesc câte 500.000 de lei, iar Ciocani, Gârceni și Fălciu câte 400.000 de lei. Cei mai puțini bani, câte 100.000 de lei, primesc comunele Albești, Pușcași, Rafaila, Tanacu, Văleni și Băcești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here