Două clădiri importante trec la municipalitatea vasluiană

0

După fosta cazarmă militară, Primăria Vaslui va prelua două clădiri foarte importante pentru patrimoniul orașului. Ministerul Agriculturii îi va ceda Casa Agronomului și fostul Oficiu pentru Consultanță Agricolă.

În ședința Consiliului Local (CL) Vaslui de joi, consilierii locali vasluieni au aprobat două proiecte de hotărâre privind preluarea clădirlor Casei Agronomului și Oficiului pentru Consultanță Agricolă. Primul proiect vizează aprobarea transmiterii din domeniul public al statului și administrarea Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, în domeniul public al municipiului Vaslui a terenului în suprafață de 2344 metri pătrați (mp) și a construcțiilor în suprafață de 224 mp, respectiv 61 mp, situate în strada Călugăreni, la nr. 4. Al doilea proiect de hotărâre aprobat se referă la aprobarea transmiterii din domeniul public al statului și administrarea DAJ Vaslui, în domeniul public al municipiului Vaslui, a terenului în suprafață de 611 mp și a construcției în suprafață de 519, situate în strada Eternității, la nr.1.

De doi ani, Primăria Vaslui transmite adrese către Ministerul Agriculturii și Guvernului României, prin care a solicitat preluarea în domeniul public al municipiului a celor două clădiri. Într-un sfârșit, ca urmare a acestor demersuri, Ministerul Agriculturii și-a dat acordul pentru inițierea procesului de preluare a celor două construcții de către autoritățile locale, cu condiția menținerii folosinței și a interesului public al acestora. După aprobarea de către CL Vaslui a preluării celor două imobile, au demarat procedurile necesare pentru emiterea unei hotărâri de guvern cu privire la transferul dreptului de proprietate publică a “Casei Agronomului” și a “Oficiului pentru Consultanță Agricolă”.

Planurile municipalității vasluiene vizează renovarea celor două clădiri și punerea lor la dispoziția specialiștilor care lucrează în sectorul agricol.

“Este păcat ca cele două clădiri să nu fie folosite. Imobilele vor fi modernizate și echipate corespunzător și vor fi puse la dispoziția persoanelor care își desfășoară activitatea în sectorul agricol” , a declarat Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here