Vasluiul schimbă “circulația”

0

În ședința de joi, municipalitatea vasluiană a propus consilierilor locali, măsuri menite să descongestioneze traficul rutier și pietonal în oraș. În prezent, sunt 22 de mii de vehicule înmatriculate, la care se adaugă alte mii aflate zilnic în tranzit. Comisia de reglementare a circulației pe drumurile publice în Municipiul Vaslui a propus astfel instituirea a nu mai puțin de 16 sensuri unice, noi restricții privind parcarea sau staționarea vehiculelor, 4 noi sensuri giratorii, iar două intersecții aglomerate vor fi semaforizate.

În octombrie 2018, a fost înființată Comisia de reglementare a circulației pe drumurile publice în Municipiul Vaslui, cu obiectiv analizarea, stabilirea și aprobarea de măsuri privind fluidizarea circulației și creșterea siguranței rutiere. Raportul întocmit a fost supus dezbaterii publice. Pe baza constatărilor din teren, s-a propus instituirea de noi sensuri unice, restricții privind staționarea, oprirea și parcarea autovehiculelor, suplimentarea și revizuirea marcajelor rutiere, fluidizarea traficului prin instituirea de noi sensuri giratorii, semaforizarea unor intersecții sau desființarea unor treceri de pietoni sau reducerea vitezei autovehiculelor în apropierea trecerilor de pietoni prin montarea de limitatoare de viteză în zonele cu flux pietonal. A fost propusă restricționarea accesului în anumite zone și în anumite intervale orare, 7 – 9, respectiv 15 – 17, pentru vehiculele școlilor de șoferi și firmelor colectoare de deșeuri și stabilirea unui program de aprovizionare a agenților economici din zona centrală, precum și instituirea obligativității lor de a se aproviziona prin căile de acces secundare, special destinate acestui scop.

„Pe străzile cu sens unic, staționarea va fi permisă, de regulă, pe partea stângă a sensului de mers, dacă trama stradală permite acest lucru, drumul fiind marcat și semnalizat corespunzător, urmând a se instala și indicatoare rutiere corespunzătoare, rezultate din noua configurare a traficului. Prin această măsură, impunând circulația pe un singur sens, se vor crea aproximativ 450 locuri de parcare, de regulă, pe partea stângă a străzilor respective”, consideră Comisia. Pe alte străzi vor fi instituite restricții privind oprirea și parcarea autovehiculelor, în timp ce pe unele vor fi interzise staționările. Se vor înființa noi sensuri giratorii la intersecția str. Metalurgiei cu DN 2F și str. Mihail Sadoveanu, în zona locuințelor sociale, la intersecția str. Traian cu str. Mihai Viteazul și str. Andrei Șaguna, la intersecția str. Republicii cu str. Biruinței și str. Pîcii, dar și la intersecția str. Ștefan cel Mare cu str. Victoriei și str. Hușului. În plus, alte două intersecții, cea de la Liceul „Kogălniceanu” și cea dintre str. Slt. Adrian Ioanesei cu str. Ștefan cel Mare, urmează a fi semaforizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here