Anchetă la Spitalul Județean din Vaslui după decesul unei paciente

0

Polițiștii vasluieni au deschis dosar penal după ce familia unei paciente a Spitalului Județean care a murit a reclamat faptul că aceasta ar fi contactat în spital, după o operație, bacteria Clostridium Difficile, care i-ar fi adus decesul.

Parascheva Mihalache, de 77 de ani, a fost internată la Spitalul Județean Vaslui la sfârșitul lui mai pentru o ecografie cardiacă. Diagnosticată cu ani în urmă cu virus hepatitic C, femeia suferea acum și de bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). Pentru că avea o tuse seacă, medicul pneumolog i-a recomandat investigații amănunțite.

La trei zile de la internare, bătrâna s-a accidentat în timp ce încerca să eschidă geamul salonului, alegându-se cu fracturi la mâna stângă și la femurul stâng. Pentru că starea sa se înrăutățea, medicii au decis să o opereze la picior.

Eliberată din spital, pe 19 iunie, însă, Parascheva Mihalache a murit. Fiica ei susține că, potrivit medicilor legiști, cauza decesului a fost infecția cu Clostridium Difficile care a dus la septicemie.

Fiica celei decedate a depus mai multe sesizări la conducerea spitalului vasluian, la Direcția de Sănătate Publică, la Ministerul Sănătății și la Colegiul Medicilor, acuzând “indolența medicilor, lipsa de profesionalism, lipsa de comunicare”.

Managerul Spitalului Județean Vaslui, Ana Rinder, a confirmat infecția cu Clostridium: “Este o anchetă în desfășurare, sunt plângeri depuse de aparținători către toate instituțiile statului. Așteptăm să vedem ce zic aceste instituții. A fost o infecție cu Clostridium la un moment dat, post-operator, care a fost declarată la DSP la momentul respectiv”.

“Am fost sesizați de spital că o persoană a decedat. Am fost sesizați prin fax în data de 20 iunie, facem cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here