Elevii Palatului Copiilor, ambasadori unici ai Vasluiului

0

Consilierii locali vasluieni au aprobat propunerea primarului Vasile Pavăl de a acorda 50.000 lei pentru proiectele Palatului Copiilor: cheltuieli cu deplasarea la 8 festivaluri naționale și internaționale la care componenții diverselor cercuri și formații au fost invitați în perioada următoare. Printre manifestări se numără și cea din octombrie, de la Târgu Mureș, Festivalul Național a Fanfarelor Școlare “Pe ritmuri de fanfară”, ediția 2019, organizată în memoria profesorului Romeo Tălmaciu, creatorul formației Rotaria.

“Palatul Copiilor este o instituție de învățământ și educație extrașcolară aparte în peisajul vasluian. Aici, de peste patru decenii, în timpul liber, vin cei mai talentați copii, care își manifestă și dezvoltă aptitudinile muzicale, artistice, coregrafice, tehnice, își manifestă pasiunea, fantezia creatoare, talentele. Activitatea Palatului Copiilor Vaslui implică un demers instructiv-educativ specific, prin care se aprofundează cunoștiințe în diverse domenii, facilitând formarea, dezvoltarea și exercitarea competențelor potrivit vocației și opțiunii copiilor. De-a lungul timpului, acești copii, individual sau grupați în diverse cercuri sau formații, prin calitățile artistice ori tehnice dovedite și prin premiile câștigate, au fost poate cei mai buni ambasadori ai municipiului Vaslui. De aceea, consider că, deși instituția nu este în subordinea noastră, activitatea Palatului Copiilor trebuie susținută inclusiv financiar de către noi, Primăria și Consiliul Local al municipiului Vaslui”, a spus Pavăl.

Cu baniI primiți va fi asigurată o parte importantă din cheltuielile cu deplasarea unor formații de copii la diverse manifestări, precum participarea Rotaria la Festivalul național al ansamblurilor Folclorice ale copiilor “Dorna, plai de joc și cântec”, ce va avea loc între 17 și 20 iulie la Vatra Dornei, apoi la Festivalul internațional de folclor “Cătălina”, ăntre 23 și 27 iulie, la Iași, după care, între 7 și 8 august, Rotaria va participa la Festivalul internațional de folclor “Peștișorul de aur” de la Tulcea. În octombrie, formația condusă de prof. Eduard Bițu și Codrin Tălmaciu e invitată de onoare la Târgu Mureș, la Festivalul Național al Fanfarelor Școlare “Pe ritmuri de fanfară”, a cărui ediție 2019 e organizată în memoria profesorului Romeo Tălmaciu. La rândul său, cercul de gimnastică și dans al Palatului Copiilor, sub coordonarea prof. Alis Luminița Vîrlan, a fost invitat, între 2 și 8 august, la Festivalul internațional de muzică și dans “Krakow Fest Polonia”, iar Cercul de cor, coordonat de prof. Vasile Negură, va participa, între 21 și 28 august, la Festivalul Internațional Coral de la Ohrid – Macedonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here