Eroismul unor tineri care au salvat doi copii de la înec

0

Act de eroism din partea a doi adolescenți de 15 ani din Vaslui! Cei doi au sărit imediat în apele unui râu pentru a-i salva de la înec pe doi frați de 7 și 9 ani.

După ce i-au scos din apele râului Bârlad pe copii de 7 și 9 ani, doi adoloscenți din Vaslui au sunat la 112, iar până la sosirea salvatorilor, tot ei le-au acordat primul ajutor, ghidați prin telefon de dispecerul de la 112.

Băieții, în vârstă de 7 și 9 ani, erau la joacă pe malul raului Bârlad, împreună cu un alt prieten. Într-un moment de neatenție, unul dintre frați a căzut în apă și s-a lovit la cap, iar celălalt i-a sărit în ajutor, deși nu știa să înoate. Speriat, prietenul care îi însoțea a fugit după ajutor

Zona este una retrasă și numai o întâmplare fericită a făcut să îi întâlnească pe cei doi adolescenți de 15 ani, care mergeau la scăldat. Fără să stea pe gânduri, tinerii s-au aruncat în apă. Au reușit să îi scoată la mal pe cei doi frați și au sunat la 112.

Unul dintre băieți a fugit apoi în stradă să aștepte ambulanța, iar celălalt le-a acordat victimelor primul ajutor, ghidat prin telefon de dispecerul de la 112.

Pentru că accesul în zona este dificil, medicii au mers cu echipamentul pe jos, aproximativ un kilometru.

“La acest caz au fost alocate două echipaje cu medic, unul de la Serviciul Județean și altul de la SMURD. Când au ajuns, cei doi copii erau scoși din apă. Copilul de 7 ani avea o alterare a stării de cunoștință, probabil secundară înecului. Iar cel mai mare, de 9 ani, era conștient, stabil hemodinamic, dar prezenta o contuzie la nivelul capului”, a declarat dr. Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui.

În cele din urmă, o ambulanță a reușit să ajungă pe malul unde medicii le acordau îngrijiri și l-a preluat pe unul dintre răniți. Cel de-al doilea a fost transportat cu targa până la vehiculul celor de la SMURD.

“Au fost stabilizați și transportați la Spitalul Județean Vaslui pentru continuarea investigațiilor și tratament corespunzător”, a mai spus Ungureanu.

Pentru că starea copilului de 7 ani s-a agravat, el a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Sfânta Maria din Iași.

Poliția a deschis o anchetă, iar cazul a ajuns și în atenția Protecției Copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here